Classic rock coverband Downtown Jimmy

WINFRIED VAN VLIET

 

Als kind van 8 jaar ging Winfried op pianoles, maar na 3 jaar vond hij zijn échte passie; drummen!

Op zijn 14e kreeg hij zijn eerste drumstel en in dat zelfde jaar begon hij al op te treden.
 
Na verschillende bandjes en veel optreden kwam Winfried als 18 jarige country-rock band "Silver Eagle Express" terecht. Met die band maakte hij 2 LP’s en er kwamen verschillende singles uit. Ze werden uitgeroepen tot Nederlands beste country act, deden veel radio, tv en zelfs ’n trip naar het mekka van de country muziek - Nashville - volgde.

 

Daarna speelde hij in de rockband "Tax Free Jam" waarmee hij naast reguliere optredens en festivals ook in vele voorprogramma’s optrad.

 

Op het Rotterdams conservatorium is het volgen van workshops en masterclasses jarenlang meer regel dan uitzondering geweest: Hans Eijkenaar, Jeff Porcaro (Toto), Vinnie Colaiuta, Alex Acuña. Stuk voor stuk, keer op keer, een geweldige leerschool.

Uiteindelijk kwam Winfried terecht bij de begeleidingsband "Bluesette" waarmee hij tientallen nationale en internationale artiesen begeleide zoals; Rob de Nijs, René Froger, Marco Borsato, Gerard Joling, The Trammps, Peter Koelewijn, The Rubettes, Corry Konings, Albert West, Lee Towers en Sister Sledge.

Met een andere band "Nightshift" begeleidde Winfried de Belgische zangeres Isabelle A. waarmee hij behalve live shows, ook veel TV optredens deed.
 

Lesgeven doet hij al meer dan 25 jaar, omdat hij het erg leuk vindt om zijn kennis en ervaring over te brengen en te delen met zowel jong als oud. En dat gebeurt vanuit een lesboek, inspringen op een vraag die gesteld wordt, of muziek waar de leerling graag naar luistert. Het kan van alles zijn. Maar vooral met veel enthousiasme!

 

 

Bio overige bandleden: Jimmy - Max - Jules

Mail of bel ons voor meer informatie

T +31 (0) 6 11 33 22 54
jimmykeysmusic@gmail.com